top of page
TOP 5 TIPS FOR EN MILJØVENNLIG JUL
12. desember 2019

Julen, jeg tror vi alle kan være enige er en tid med glede og overflødighet, men i en tid der vi alle prøver å redusere påvirkningen vår på miljøet, ønsker vi å vise deg hvordan du kan feire jul og redusere innvirkningen vår på planeten.

 

1). ‘kald kalkun’

Vend fokuset fra kalkunen og ribba i år og se til grønnsaksvennene våre for inspirasjon. Grønnsaker med lav karbondioksidutslipp er poteter, purre, blomkål og kålrot, alle sammen helt fantastiske. Ved å redusere mengden kjøtt på bordet vil du bidra til å redusere innvirkningen på land, vann og karbon. Prøv stekt blomkål som bordets midtpunkt i stedet for de tradisjonelle rettene. 

MILJØPÅVIRKNING FOR Å PRODUSERE 10 KG PROTEIN.

AREALBRUK

m2

drivhusutslipp

kg

vannforbruk

Liter

*alle tall inkluderer effekten av dyrket dyrefôrforsyninger.

2). SKRU NED TERMOSTATEN TO GRADER OG BEHOLD DEN STYGGE JULEGENSEREN PÅ

Like etter en kald soloppgang se på saket ditt. Hvis isen har smelter er hjemmet ditt sannsynligvis ikke veldig godt isolert. Du kan gjøre det til nyttårsforsettet ditt å isolere huset ditt bedre? Det vil spare deg penger og ha en positiv innvirkning på miljøavtrykket vårt.

 

3). REDUSER AVFALLET DITT

Kjøp bare det du trenger, bruk matrester til smørbrød eller bland grønnsakene til en suppe. Ifølge Greenpeace får Storbritannia 10 millioner kalkuner gjennom juletiden, så bruk eventuelle rester du har. I løpet av høytiden produserer vi 30% mer avfall enn vi vanligvis gjør i Storbritannia. Hvert år kastes 227.000 mil innpakningspapir (a), en enkel måte å løse dette på er å bruke resirkulerbart papir, som ikke har plast eller folieringer. Behold båndene til neste år og gjenbruk dem!

 

4). DEKK GANGEN MED BJELLER OG GLEDE

I stede for å kjøpe og kaste bort plastglitter hvert år, kan du prøve å kjøpe dekorasjoner som vil vare år etter år og som er lettere nedbrytbare enn plast, for eksempel ornamenter av tre. Bruk grener fra hagen som barlind og andre eviggrønne planter. 

 

5). SETT I GANG MONOPOL

Slå av internettet og sett i gang familietid, å utføre 2 Google-søk fra en pc kan generere omtrent det samme karbondioksidet som å koke en vannkoker (så vi anbefaler ikke å jukse på familiens quiz heller).

 

TIL SLUTT, BYTT TIL ET BÆREKRAFTIG KJÆLEDYRFÔR

Hjelp hunden din med å gjøre sitt for miljøet. Dyreindustrien er ansvarlig for over 64 millioner tonn karbondioksid hvert år, og nå er det den perfekte tiden av året å komme på julenissens snille-liste! Hvis du bytter til Yora vil hundens vann- og landforbruk samt karbonutslipp reduseres med mer enn 70%.

 

Husk at julen er ment å være morsom så bli kreative og tenk på nye tradisjoner. God (miljøvennlig) jul og ha et bærekraftig nyttår fra oss alle på Yora Pet Foods.

 

a) https://www.phswastekit.co.uk/blog/posts/20-11-2018/how-much-waste-does-the-festive-season-create

bottom of page