top of page

TOP GRUNNER HVORFOR INSEKTER ER ET FLOTT ALTERNATIV FOR VEGETARIANSKE HUNDEEIERE 

 

1. november 2019

Det er mange grunner for at Yora er bedre for kjæledyr og jorda, men hvorfor velge Yora over vegetariske dietter?

Yora er en sunn og etisk måte å fôre kjæledyret på. Vi tror at kjæledyr trenger animalsk protein for å trives, men det trenger ikke nødvendigvis komme fra gårdens venner.

 

VI TROR VÅRT INSEKTPROTEIN ER HUMAN

1). Når larvene er på slutten av levetiden sin, fører vi dem gjennom kaldt vann slik at de går i dvale, dette er noe de naturlig ville gjort i vinterhalvåret og setter dem i sovende tilstand. De blir deretter raskt avlivet ved å bruke en høyhastighetsblender, etter å ha levd 80% av livet sammenliknet med et gjennomsnitt på bare 1.5% av gjennomsnittlig levetid for en kylling brukt til kjøtt.

2). Vi tror insektprotein er snillere fordi vi har høyere dyrevelferdsstandarder. Våre larver lever i et etterliknet naturlig jordbruksmiljø, med en ideell klimatemperatur og fôres god kvalitet, organisk, plantebasert biprodukt. Vi har stor respekt for larvene våre og forstår at de er delikate dyr og vi følger nøye med på deres velvære. 

3). Insektene våre trenger ikke å få antibiotika eller hormoner, som brukes i mange intensive kjøttoppdrettsmetoder, så de kan ikke overføres til hunden din gjennom forbruk. Fraværet av disse syntetiske hjelpemidlene stopper problemer med utvikling og sykdom forbundet med forbruket.

4). Insekter er en mer bærekraftig proteinkilde fordi insekter bruker mindre land, vann og energi til å dyrkes enn noen grønnsaker (for eksempel soya) eller vanlig kjøtt.

5.) Insektene våre gir viktige aminosyrer, mineraler og vitaminer, noe som betyr at vi ikke trenger å tilsette mange syntetiske ingredienser for å vitaminisere maten, vi bruker bare naturlige konserveringsmidler og ingen kunstige farger, slik at hundens mage blir lykkelig.

Hvorfor ikke prøve Yora og se forskjellen på insektproteiner? Vegetariske kjæledyreiere over hele landet har allerede gjort overgangen. 

bottom of page