Ofte stilte spørsmål

Produkter

HVORFOR BØR DU VELGE ET ETISK OG BÆREKRAFTIG HUNDEMAT SOM YORA?


Yora er den mest innovative kjæledyr maten på markedet. En naturlig, balansert og vellsmakende mat for hunder i alle størrelser og aldre. Man kan til og med si at vi er de ledende ekspertene innen bærekraftige ingredienser, som vårt nye insektprotein. En av de mest fordøyelige og næringsrike proteinkildene på planeten. Insektprotein er allergivennlig og flott for hunder med kjøttrelatert matallergi eller intoleranse. Yora er også ypperlig for miljøet, sammenlignet med tradisjonell kjøttbasert kjæledyrmat. Våre larver bruker mye mindre vann, land og CO2, noe som reduserer kjæledyrets karbonpoteavtrykk.
ER YORA EMBALASJE RESIRKULERBAR?


Emballasjen er fullt resirkulerbar.
HVA ER EMBALASJEN LAGET AV?


Våre nye poser er en helt ny teknologi med flere lag av same plast, noe som betyr at de er fullt resirkulerbare.
HVOR KOMMER LARVENE YORA BRUKER FRA?


Våre næringsrike og velsmakende larver kommer fra Nederland, fra oppdrettsgård som heter Protix. Årsaken til at vi henter larvene våre fra dem er at Protix er en av de mest etiske og største insekt oppdrettere som har høye dyrevelferd standarder og kan produserer de mengdene vi trenger. Vi bruker en EU oppdretter for maksimal gjennomsiktighet. På denne måten vet vi alt om produktene våre.
HVILKE INSEKTER BRUKER YORA?


Vi bruker larvene fra "The Black Solgier Fly, AKA Hermetia Illucens". De er blant verdens eldste og næringsrike kilder til animalsk protein og de bruker bare en brøkdel av verdens ressurser sammenlignet med tradisjonelt husdyrhold. Våre larver er avlet på rene rester av grønnsaker som ellers ikke ville bli spsist. Hermetia Illucens larver har blitt studert på i mange år av vår produsent Protix. De fant ut at larvene har utrolige helsemessige fordeler for mange dyr. De har raffinert og perfeksjonert hvert trinn i oppdrettsprosessen for å gjøre den så effektiv og human som mulig.
HVORDAN BLIR LARVENE AVLIVET?


Våre organiske larver ble valgt delvis fordi de ikke har nociseptorer som gjør at høyere livsformer føler smerte. Vi tar imidlertid dyrevelferd veldig seriøst, så vi har implementert en prosess som er så etisk som mulig. Det er kaldtvannsrør som kjøler larvene ned til en dvalemodus, så de sovner når kroppstemperaturen er for lav.
HVILKEN TEMPERATUR ER FÔRKULE TØRKET PÅ?


Det er rundt 120 grader. Vi gjør ernæringsanalyse etter tilberedning for å sikre at vi alltid får nøyaktige tall og at fôrkule er av høy kvalitet med en god Pepsin fordøyelse av protein testet sammen med karbohydrat stabilitet.
HVA ER FORSKJELLENE MELLOM ALL BREED FÔRKULEN OG ANDRE BREEDS FÔRKULE?


Puppy og Small Breed fôrkule har en mindre størrelse på fôrkulen 10 mm i lengde og 3 mm i tykkelse sammenlignet med All Breed fôrkule som er 15 mm i lengde og 7 mm i tykkelse. Small Breed og Puppy blandes også med ekstra protein som gir mindre hunder og valper mer energi per bit. Vår Large Breed og Senior fôrkule har en litt lavere proteinprosent, men har tilsatt Glukosamin, Kondroitin og MSM for å holde leddene i god form. Valpefôr har også DHA alger for ekstra hjerneutvikling. Seniorfôr har Lykopen som bremser aldring av hjernen.
HVORDAN KAN JEG REDUSERE KATTENS KARBON POTEAVTRYKK?


Vi har ikke kattemat enda, men vi jobber med det! Du vil kunne redusere kattens karbonavtrykk ytterligere. Vi kjører ekstra prøver på kattematen for å gjøre den veldig velsmakende og for å sikre at denne har høye nivåer av Taurin og alt annet en katt trenger. Dessverre, det har blitt forsinkelser på grunn av Covid-19, men vi håper på en lansering i 2021.
BRUKER DERE DYRETESTING?


Vi har ikke testet eller brukt skadelige kjemikalier eller stoffer på hunder i produksjonen av Yora. Vi jobber tett med flere kvalifiserte ernærings rådgivere og en intern ernæringsfysiolog. Som alle kjæledryfôr i PFMA, sørger vi for den rette balansen mellom alle næringstoffer som trengs for en sunn hund. Vi suderer fôret og vi har faktisk spist hver oppskrift selv før vi noen gang har prøvd den på hunder. Når det er mulig tester vi den hjemme før fôret blir kommersielt tilgjengelig. Fôret gjennomgår fôringsforsøk og laboratorie testing for å sikre at Yora gir maksimal nytte for hunden din.
HAR DERE FORSKJELIGE SMAKER TILGJENGELIG?


Larvene er så velsmakende at vi ikke har vært nødt til å tilsette kunstige smaker. De er velsmakende akkurat slik de er. Vi har tre forskjellige Yora godbiter tilgjengelig sammen med fôret. En av dem er våre "Rewards" godbitene, smaksatt med gulrot og eple. Vi lanserer Yora våtfôr i 2021. Dette vil gi en annen tekstur og smak for kjæledyrene dine. Så, hold øye med dette.
MIN HUND LIKER BARE VÅTFÔR, SELGER DERE DET?


Kommer snart, vi jobber med det! For øyblikket tester vi våtfôret for å gjøre den svært velsmakende og for å sikre at den har alt hunden trenger. Desverre har det blitt forsinket på grunn av Covid-19, men vi ser frem til en lansering i 2021.

NÆRINGSINFORMASJON

HVILKE NÆRINGSTOFFER FINNER MAN I MATEN? (TAURIN, L-KARNITIN OG DE 10 ESSENSIELLE AMINOSYRENE I PUPPY)


Vi følger den strenge veiledningen fra PFMA så alle viktige næringsstoffer, inkludert aminosyrene, fettsyrene er på høye nivåer. De er viktig for en voksende valp. Vi har noen nivåer av taurin, men vi inkluderer faktisk et høyt nivå av metionin som hunder utvikler til taurin. L-karnitin forekommer naturlig i proteinet vi bruker.
HVORFOR BRUKER DERE HAVRE OG POTETER?


Havren er næringsrik med en lav glykemisk indeks som bidrar til en langsom frigjøring av energi og bidrar til å opprettholde sunn blodsukkernivå. Den er også rik på mineraler og vitamin E og B. Poteten vi bruker er en av de mest miljøvennlige avlingene. De er rike på Fytokjemikalier, fiber, B6, kalium og er et lett fordøyelig karbohydrat.
ER YORA ALLERGIFRI?


I en liten prosentandel av tilfellene vil hunder ha allergi mot noen av ingrediensene i Yora. Maten vår inneholder ikke noen av de topp 10 allergiene som finnes hos hunder. Yora er virkelig en av de mest allergivennlige fôr og godbiter på markedet.
ER YORA KORNFRI?


Yora inneholder havre og mais fra Storbritannia. Årsaken til at vi valgte disse to ingrediensene er for deres ernæring av høy kvalitet og vi kan støtte britisk landbruk og økonomi. Vi så på bruk av søtpotet, men de fleste søtpoteter som brukes i kjæledyrmat kommer ofte fra Kina eller Asia, de er ikke bærekraftige og støtter ikke den britiske økonomien.
HVOR KOMMER GLUKOSAMIN OG KONDROITIN FRA?


Glukosamin og Kondroitin blir ekstrahert fra mais og krepsdyr. Men vi ser etter nye former for kondroitin og glukosamin når vi får bevis på deres effektivitet.
ER DET PALMOLJE I YORA?


Nei, hverken fôret eller godbitene våre inneholder palmeolje. Vi bruker kaldpresset rapsolje fra en gård i Sussex som heter Hillfarm Oils. Vi har prøvd å gjøre produktet vårt så bærekraftig og næringsrikt som mulig.

FÔRINGSVEILEDNING

HVOR MYE YORA SKAL JEG GI TIL MIN HUND?


Sjekk fôringsveiledning på vår internett side, der finner man informasjon om hvor mye fôr du skal gi din hund, da dette avhenger av hundens alder og vekt.
KAN JEG FÔRE VALPER MED ALL BREEDS?


Yora Adult All Breeds er ikke egnet for valper da den ikke er skreddersydd for valpens behov så den regnes ikke som en komplett mat for dem. Valper trenger mer protein og vil ha nytte av tilsatt DHA for hjernens utvikling og Yucca-ekstrakt som reduserer avføringslukt. Yora Adult All Breeds er designet for hunder fra og med 12 måneder +.

NYTTIGE LINKER
OGSÅ SETT I
Skjermbilde 2020-05-17 kl. 21.28.47.png
IMPORTØR

JANPOL

2022 Gjerdrum

Norge

  • Facebook - วงกลมสีขาว
  • Instagram
REDUSER DERES
GLOBALE
POTEAVTRYKK
MED

© 2020 Yora Norge