top of page

SKIFT BLÅ MANDAG TIL GRØNN

20 januar 2020

Har dette grå og elendige været gjort deg nedfor? Du er ikke alene, dene mandagen 20. januar er kjent som ‘blå mandag’ (ellers omtalt som årets verste dag), men her på Yora prøver vi å endre det ved å gjøre ‘grønn mandag’ til en ting. I stedet for å holde oss til vårt januarutkast, vi utfordrer #YoraExplorer-ene ti å gjøre en forskjell ved å gjøre en bærekraftig endring. Enten om det blir grønne fingre i hagen, plante trær eller bestemme seg for å plukke søppel på hjemturen din. Her har du noen ideer for å komme i gang ...

1). MAT FUGLENE

Dette er kanskje ikke det første som kommer opp i tankene når du tenker «være grønn», men vi vil oppmuntre folk til å bry seg mer om dyrelivet vårt og miljøet vi lever i. Fuglematere er en viktig kilde for ville fugler på dette tidspunktet av året.

2). VÆR EN BEVISST FORBRUKER

Vi har sett de ødeleggende effektene plast kan ha på dyrelivet fra programmer som Blue planet. Ved å være bevisst på kjøpene dine, i stedet for tankeløse kjøp, vil gi deg muligheten til å redusere forbruket av ting som engangslunsjpakker, sesongmessige klær og engangsbruk.

3). BESTILL EN STAYCATION

På denne tiden av året, er alt vi kan tenke på tropisk sol, men luftfart er en av de høyeste bidragsyterne til karbonutslipp i verden (beklager solelskere). Så hvorfor ikke tenke på å feriere i Norge? 

4). SENK VARMEN

Å skru ned termostaten og isolere husene grundig vil være en fin måte å redusere kostnader og redusere miljøpåvirkningen, og hvis du har en smart måler, trenger du ikke engang å reise seg fra sofaen for å gjøre det. 

5). REDUSER DITT KJÆLEDYRS KJØTTFORBRUK

Dessverre er kjæledyrene våre den hemmelige bidragsyteren til den globale oppvarmingen, og bidrar til at hundene handler 64 millioner tonn karbondioksid som frigis hvert år. Hos Yora prøver vi å bidra til å redusere dette ved å bruke insektprotein i stedet for det tradisjonelle kjøttet som er storforbruker av vann, land og karbon. Yora reduserer forbruket vann med 95% sammenliknet med storfekjøtt.

Bare for å minne deg på at små endringer kan utgjøre en enorm forskjell.

bottom of page