top of page
HVORDAN HJELPE HUNDEN MIN GÅ NED I VEKT
 
8. januar 2020

Overvekt hos kjæledyr har økt massivt de siste årene, ettersom vi blir travlere og har mindre fritid, har leketid og turer med kjæledyrene en tendens til å bli satt på hylla. Våre lodne venner trenger aktivitet for å holde dem lykkelige og sunne (akkurat som oss). Så følg våre beste tips nedenfor for å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt og bli aktiv. 

 

1). HOLD DEM AKTIVE

I løpet av helligdagene (og vinteren) er vi ofte veldig opptatt, og hundens turer tar en andreplass for gaveshopping og sosiale anledninger. 45% av hunder får bare opptil 30 minutter aktivitet om dagen når de går turer, noe som er minimum selv for de minste hundene, vanlige raser som labrador og Schæfer trenger mer enn 2 timer aktivitet hver dag. Så det er på tide å blåse av spindelvevene og komme seg utendørs med hunden din! Aktivitet kan være gjennom lek, trening, turgåing, aktivitetstimer som agility, gruppe turer, hundebarnehager osv., og januar er den perfekte måneden å melde på din lodne venn.

 

2). HOLD UNNA GODBITER

Som vi alle vet er konstant spising av mellommåltider mellom måltidene usunt, det samme gjelder hundene våre. Reduser mengden godbiter du gir dem, og belønn kun veldig god oppførsel under trening (ikke hvert 2. sekund). Vær ansvarlig og følg anbefalt fôringsguiden for godbitene. Yoras godbiter er fullpakket med næringsstoffer og sunne ingredienser (men til og med vi anbefaler ikke å overfôre på disse).

 

3). IKKE OVERFÔR

Tilsvarende kan overfôring være en ledende årsak til overvekt hos kjæledyr. For å forhindre dette følg fôringsguiden som er anbefalt på pakningen og vei ut kjæledyrfôret ditt. Å bruke fôrkopper er unøyaktig og veldig enkelt å ta feil av, det er derfor verdt å ta seg tid til å måle opp nøyaktig.

 

4). HØYT NÆRINGSINNHOLD, LAVKALORI DIETT

Å kutte den på mengden mat vil ikke fungere for helsen, da det vil redusere mengden næringsstoffer. Det er dessverre ikke noe fornuftig alternativ for hvert kjæledyr å kutte ned på den normale mengden mat. Å redusere fôringsguidens anbefalinger vil redusere mengden næringsstoffer som ditt kjæledyr får i seg, så nøkkelen her er å ha et næringsmettet fôr med lavt kaloriinnhold som vårt (lanseres snart) senior-/lett-fôr.

Husk at akkurat som oss kan det ta lengre tid for noen kjæledyr å gå ned i vekt enn andre, og omvendt, du bør følge nøye med på hvordan ditt kjæledyr ser ut og oppfører seg. Vi foreslår å snakke med veterinæren din om du er usikker på om din hund trenger å gå ned i vekt, eller om din hund har en tilstand som kan bli påvirket av en kostholds-/livsstilsendring. 

bottom of page